Zoekhonden

Het opleiden van honden conform de eisen van de KNPV zoekhonden.

 

Welkom op onze site.

Zoekhondengroep de IJsselmond is begin 2013 van start gegaan en maakt onderdeel uit van VHV de IJsselmond (www.vhvdeijsselmond.nl).
Onze hondenvereniging is aangesloten bij Nederlandse Bond voor Gebruikshondensportverenigingen (NBG) en conform planning zullen we ons binnenkort aansluiten bij KNPV (Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV).

Ons doel is het opleiden van zoekhondenteams voor het basis zoekhondenprogramma en het behalen van de certificaten. Na het basisprogramma kan men zich verder specialiseren op het gebied van speuren, vlakterevieren, sorteren en puinzoeken.  Op termijn willen we in staat zijn om onze hondenteams inzetbaar te hebben bij vermissingen van personen.

Aangezien  het programma teamwerk is tussen geleider en hond kunnen de onderdelen alleen succesvol gevolgd worden door op een positieve manier  te trainen. Er komt veel denkwerk en “neuswerk” bij kijken. Je zult ook echt de hond moeten leren lezen. We gaan voor kwaliteit en gaan ervan uit dat ieder hondenteam in staat is om het basiscertificaat zoekhonden te halen en bereid is om verder te gaan met 1 of meerdere vervolgprogramma's. Door elkaar te helpen willen we een hoger niveau bereiken.

We trainen op dinsdagavond in Kampen en op zondagochtend in Emmeloord/Kuinre en omgeving.

Wil je een keertje komen kijken of mee trainen dan ben je van harte welkom.
Vanwege de wisselende locaties is het handig dat je van te voren mailt of belt.

Telefonisch kunt je contact opnemen met Mario Haspels
bereikbaar via telefoonnummer : 06-20639478 of via de e mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.